Als je van whisky houdt, dan hou je ook van…

Whisky is natuurlijk heerlijk om te drinken en wij kunnen ons er wel ons leven mee vermaken. Maar welke dranken kun je nog meer proberen als je op zoek bent naar variatie? In dit blog zetten we een aantal dranken op een rijtje die je als whisky liefhebber eens in je leven geprobeerd moet hebben.

Rum: Bayou Rum Select
Deze whisky is gerijpt in bourbon vaten, net als dat vaak met whisky gebeurd. Als je het niet zou weten, dan zou je bijna denken dat je een echte Kentucky Bourbon whisky aan het drinken bent. Deze rum is gemaakt voor whisky drinkers.

Tequila: Casa Noble Single Barrel Extra Anejo
Dit is een in Franse eikenhouten vaten gerijpte tequila. De vaten zijn licht geblakerd, wat ook nog voor een lichte rooksmaak zorgt. Het resultaat is soepel en zacht en in niets te vergelijken met de goedkope flessen tequila die je overal kunt kopen. Een leuk detail is dat elke fles met de hand is genummerd en gesigneerd door de oprichter.

Gin: Corsair Barrel-Aged Gin
Wederom een drank die in het vat gerijpt is. Het is onderdeel van een experimentele collectie van dit merk. De drank heeft zes maanden grijpt in geblakerde Amerikaanse eikenhouten vaten, die daarvoor voor rum zijn gebruikt.

Brandy: Copper & Kings Butchertown Brandy
Copper en Kings maakt brandy in Louisville, Kentucky. Een Amerikaanse staat waar ook heel veel bourbon whisky’s vandaan komen. Tijdens het rijpen wordt er rock muziek afgespeeld in de kelder waar de drank ligt opgeslagen. Sommigen denken dat dit daadwerkelijk invloed heeft op het rijpen.

Cognac: Remy Martin VSOP Mature Cask Finish
Cognac is een logische keuze voor whisky liefhebbers. De traditionele manier waarop Cognac wordt bereid heeft veel overeenkomsten met whisky. Deze drank wordt geruime tijd in eikenhouten vaten gerijpt. Het resultaat lijkt vrij veel op whisky.

Neem contact met ons op

We zijn er nu even niet. Stuur ons een email en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

18+? Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te mogen bezoeken / You have to be 18 years or older to visit this website
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands