Whisky aanbieding

Hoe kom je nu aan die whisky’s die je wilt voor de best mogelijke prijs? Wij zochten het voor je uit.

In Nederland mag een winkel niet zomaar sterke drank verkopen. Daarvoor is een vergunning nodig zoals omschreven in de drank- en horecawet. In 2016 waren er ruim 3000 verkooppunten in Nederland. Slijterijen zijn winkels in alcoholhoudende en alcoholvrije dranken (behalve zuivel), die in bezit zijn van een slijtvergunning. In slijterijen worden ook vaak glazen, kurkentrekkers e.d. verkocht. Soms worden ook biertaps en glazen verhuurd. Een enkele slijter bottelt zelf wijn.

Van deze 3000 winkels zijn slechts 1000 niet aangesloten bij een samenwerkingsverband. De rest behoort tot een franchise of tot het grootwinkelbedrijf. De grootste winst kun je binnenhalen als je toevallig ZZP’er bent. Je kunt dan klant worden bij een drankengroothandel bij jou in de buurt en de whisky’s die zij in het assortiment hebben veel goedkoper krijgen. Informeer daarvoor wel of het ook mogelijk is om af te halen. Bezorgen wordt vaak pas gedaan vanaf 100 tot 150 flessen of anders worden er meerdere tientjes aan bezorgkosten gerekend.

Geen KVK nummer? Dan kun je het dus zoeken bij de ketens. Mitra en Gall en Gall zijn hierin verreweg de grootste. Mitra heeft 110 winkels en Gall en Gall zelfs ruim 600. Zorg dus dat je die folders in je mailbox krijgt.

Per fles ben je verreweg het goedkoopste uit bij online winkels als drankgigant.nl en drankdozijn.nl. Je moet dan echter wel meerdere flessen bestellen om de verzendkosten goed te maken. Dit kan echter een prima oplossing zijn als je een dergelijk bedrag in één keer kan missen. Whisky is immers vrijwel onbeperkt houdbaar als je de fles maar dicht laat.

Als je unieke uitgaves wil krijgen voor een scherpe prijs, dan kun je ook lid worden van een whisky genootschap. De meeste grote steden kennen een dergelijke organisatie. Ook is er veel informatie te vinden op bijvoorbeeld whiskyforum.nl.

Tenslotte willen we nog de oproep doen om niet alleen naar de prijs te kijken. Je kunt van de aankoop een waar feestje maken door een goede speciaalzaak te bezoeken, waar men veel kennis van zaken heeft. Je kunt er lekker babbelen over alles wat met whisky te maken heeft en in veel van dit soort winkels mag je gratis proeven. Je moet hier dan wel zelf naar vragen, de winkelier mag het proeven niet pro-actief aanbieden. Je betaalt in dit soort winkels een paar euro meer, maar je steunt de lokale ondernemer die van zijn passie voor whisky zijn werk heeft gemaakt. Bovendien tref je hier vaak speciale uitgaves die je bij de franchisewinkels niet altijd kunt vinden. Maar beoordeel ook de franchise bij jou in de buurt op haar merites. Zogenoemde hard en soft franchise lopen door elkaar heen. In sommige gevallen heeft de winkelier veel vrijheid om het assortiment zelf in te richten. En soms is er ook veel kennis van zaken.

Samengevat kun je de goedkoopste slag slaan door online in bulk in te kopen. Eventueel kun je samen met vrienden of collega’s bestellen om de kosten te drukken. Maar overweeg zeker ook om je te laten adviseren in een goede winkel en gun die winkelier dan ook de omzet.

Neem contact met ons op

We zijn er nu even niet. Stuur ons een email en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

18+? Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te mogen bezoeken / You have to be 18 years or older to visit this website
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands