Whisky festivals

Het whisky festival. Een walhalla voor de liefhebber. Of je nu een beginner bent of gevorderd, er is voor ieder wat wils. En de prijzen zijn een stuk vriendelijker dan normaal gesproken in de horeca. En het aanbod een stuk groter. Meestal is het concept dat je een vaste toegangsprijs betaald, waarbij het onbeperkt proeven van een aantal van de meer gangbare whisky’s al inbegrepen is. Maar je krijg ook de kans om – vaak tegen bijbetaling – zeer bijzondere whisky’s te proeven. Voor, tijdens of na het festival zijn er bovendien vaak mogelijkheden om workshops te doen en zo op een actieve manier meer over whisky te leren. Maar welke festivals zijn er eigenlijk allemaal?

Whisky Festivals in Nederland en België

We zochten het voor je op en kwamen op de volgende lijst. Achter de naam staat ook de periode waarin dit festival is. Dit was de meest recente keer, dit kan per editie wel wat verschillen. Zit er een vlakbij je woonplaats of wil je een overnachting boeken om er een te bezoeken? Kijk dan even op de officiële website voor de details.

Whisky festivals in Nederland:

  • L&B Whiskyweekend, Amsterdam (januari)
  • Hielander Whisky Festival, Alkmaar (februari)
  • Whisky live, Spa (België) (februari)
  • Whisky festival Noord Nederland, Groningen (maart)
  • The spirit of Amsterdam, Amsterdam (maart)
  • International malt whisky festival, Gent (België) (maart)
  • Whisky in Leiden, Leiden (april 2018)
  • Whisky by the sea, Vlissingen (september)
  • The spirit of Maastricht, Maastricht (oktober)
  • International Whisky Festival, Den Haag (november)

Let op: Deze lijst is zeker niet uitputtend. Het zijn enkele van de grootste en meest bekende festivals. Zoek in Google op whisky festival of whisky proeverij en dan de naam van de woonplaats en/of provincie en je vindt nog allerlei extra evenementen. Soms is de proeverij bij de slijter bij jou om de hoek nog leuker dan een groter evenement.

Whisky festivals in de rest van de wereld

Ook als je op reis gaat of bent kan het heel leuk zijn om een festival te bezoeken. Of misschien pas je je reisplanning er zelfs speciaal voor aan?

In Schotland zijn er natuurlijk regelmatig festivals. Het unieke hieraan is dat ze vaak plaatsvinden op een distilleerderij locatie. Er zijn dan regelmatig ook speciale achter de schermen tours inbegrepen. De officiële toeristensite van Schotland heeft ze voor 2018 voor je in beeld gebracht.

Maar Google op een grote stad als New York of Parijs en je vindt geheid ook een festival. Mogelijkheden te over dus!

Zijn we nog een belangrijk festival vergeten? Laat het ons dan weten!

Neem contact met ons op

We zijn er nu even niet. Stuur ons een email en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

18+? Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te mogen bezoeken / You have to be 18 years or older to visit this website
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands