Whisky proeverij

Je wilt whisky beter leren kennen, maar dit wordt al snel een dure hobby. Een kwaliteitswhisky kost minimaal twee tientjes, maar gemiddeld al eerder 4 tot 6 tientjes. En een aantal waar je je oog op hebt laten vallen gaan misschien wel richting de 100 euro. We hebben het dan nog maar niet over de oude en zeldzame whisky’s die voor duizenden, tienduizenden of – in wereldrecords – honderdduizenden euro’s van de hand gaan. Wat zijn je mogelijkheden om op een eenvoudige manier snel meer whisky’s te leren kennen?

Een whisky festival

Een whisky festival is een heel leuke en prijsbewuste manier om veel whisky’s te leren kennen. Nadeel is wel dat deze op een vast moment plaatsvinden, meestal één keer per jaar. Maar je krijg wel de kans om veel unieke whisky’s te proeven. Doorgaans is het concept zo dat veel van de meer gangbare whisky’s al bij de toegangsprijs inbegrepen zitten. Maar je krijgt ook de kans om voor een paar euro bijbetaling whisky’s te proeven die normaal honderden euro’s per fles kopen. En in sommige gevallen überhaupt niet meer of heel moeilijk verkrijgbaar zijn. Zoek op whisky festival of whisky proeverijen op internet en je zult een heleboel vinden. Deze website geeft een behoorlijk compleet overzicht voor 2018. Er is altijd wel iets bij jou in de buurt. En anders maak je er toch gewoon een weekendje van?

Proeverijen door winkels

Steeds meer slijterijen zien er wel brood in om een proeverij te organiseren. De grote ketens organiseren dit, maar ook de zelfstandige slijter om de hoek. En anders kun je jouw slijter misschien op het idee brengen? Bij sommige slijters is het ook mogelijk om in de winkel te proeven. Je moet er dan wel zelf naar vragen. Volgens de drank- en horecawet mag de ondernemer je niet actief aanbieden of je wilt proeven. Maar als je veel geopende flessen ziet staan in de winkel, dan weet je genoeg. Het nadeel is wel dat van je verwacht wordt je ook echt een whisky koopt. Dit ligt iets anders bij een georganiseerde proeverij. Ook hier is de winkel vaak open en kun je tijdens en/of na de proeverij aankopen doen. Maar dit is geen verplichting. Vaak heb je ook al één of twee tientjes betaald om aan de proeverij te mogen deelnemen.

Zelf organiseren in de kroeg

Je kunt natuurlijk ook met een paar vrienden naar de kroeg en een aantal rondjes whisky bestellen. Elke grote stad kent wel één of meerdere kroegen die in whisky gespecialiseerd zijn. Vaak hebben ze honderden whisky’s om uit te kiezen. Dit is echter wel verreweg de duurste optie. Veelal is de prijs per glas omgerekend niet het dubbele van wat het je thuis zou kosten als je de hele fles koopt, maar maar het drie- vier- vijf- of nog meervoudige van die prijs. Het voordeel is dan weer dat deze optie je de minste moeite kost. Je hoeft alleen maar af te spreken op de locatie en het feest kan beginnen.

Zelf organiseren thuis

Wat in de kroeg kan, kan ook thuis. Roep een stel vrienden bij elkaar en spreek af dat iedereen een fles meeneemt. Zo kun je meerdere whisky’s proeven op een avond, zonder dat je de hele fles hoeft te kopen. Nadeel is wel dat je nog steeds één fles helemaal (blind) moet kopen. En met het restant blijf je thuis zitten. Het is echter nog steeds een voordelige optie ten opzichte van de kroeg.W

Neem contact met ons op

We zijn er nu even niet. Stuur ons een email en we komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken

18+? Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te mogen bezoeken / You have to be 18 years or older to visit this website
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands