Whisky en Whiskey

NIX18

Alcohol? Pas vanaf 18 jaar!

De overheid heeft besloten om de leeftijd voor de verkoop van alcohol en tabak te verhogen naar 18 jaar. Vanaf 1 januari 2014 mag er geen alcohol of tabak verkocht worden aan jongeren onder 18 jaar.

Als een jongere alcohol in de openbare ruimte bij zich heeft is hij strafbaar. Hierbij maakt het niet uit of een fles of blikje dicht of geopend is.

De hoogte van de boete is vastgesteld op € 45,- voor jongeren tot 16 jaar en € 90,- voor 16- en 17-jarigen. Openbare ruimtes zijn bijvoorbeeld: de straat, winkelcentrum, station, park, café, disco of sportkantine. Maar let op: je bent niet strafbaar als je tabak bij je hebt. Dat is anders dan bij alcohol.

Voor verkopers van alcohol en tabak betekent dit dat zij nog vaker naar je ID-kaart zullen vragen om je leeftijd te controleren. Verkopers kunnen hoge boetes krijgen als ze alcohol of tabak verkopen aan jongeren onder de 18 jaar.

Meer informatie? Kijk op www.opgroeienzonderalcohol.nl

Beleid Whisky en Whiskey.nl

WhiskyenWhiskey.nl onderschrijft volledig dat je nog even moet wachten met whisky als je nog geen 18 jaar bent. Daarom vragen we tijdens het bestelproces ook altijd of je wel 18 bent. En de postbode zal ook altijd om een handtekening voor ontvangst vragen.